Takashi Mitsui

”Industry-Ecology-Art“

24-30 sept. 2009

Vernissage 24 sept. kl 17-20


 

 

 

 

Inbjudan till en Workshop i konstprojektet ”Industry-Ecology-Art“
med den Tysk/Japanska gästkonstnären Takashi Mitsui.


Workshopen kommer att vara i gästateljen på Malongen
12 - 13 september Lö, Sö kl 14 – 17 och
19 - 20 september Lö, Sö kl 14 – 17 och

avslutas med en utställning på

Nationalgalleriet 24 – 30 september.WORKSHOP I KONSTPROJEKTET “INDUSTRI-EKOLOGI-KONST”

Som nästan alla vet idag är klimatförändringen ett mycket allvarligt problem för hela världen. Naturen kan inte längre existera utan människans vård och planering –
vi är ju också allra mest ansvariga för miljöförstöringen.
Så, vad kan vi människor göra för att lösa miljöproblemen? Även om denna fråga berör varje enskild individ är hennes egen makt och påverkan liten.
Därför krävs solidaritet och gemenskap för att ändra världen.
Vi lever mellan civilisation, kultur, religion och natur. Varje människa har begär, känner kärlek, hat och sorg, söker njutning och att finna förståelse.
Vi lever mellan känsla och förnuft. Ibland blir det konflikter mellan känslan och rationaliteten.

Verkligheten är ofta svår att förändra på egen hand. Genom fantasin kan vi föreställa oss skapade världar där vi kan leva. Vi kan göra en idealisk fantasivärld genom konsten. Så kanske vi kan jämföra den med verkligheten och upptäcka grundläggande möjligheter för att lösa framtidens problem…
Jag vill erbjuda en möjlighet för varje deltagare i den här workshopen; att tänka på det som jag föreslår och sen att använda din egen fantasi, dina egna tankar och din egen teknik I en komstnärlig skapelse. Man behöver inte känna sig orolig eller osäker – det här är ett försök och ett experiment.
Jag ser detta projekt som ett uttryck för övergång mellan verklighet och fantasi, något för betraktarna att uppleva som en resa I ett gränsland…
SYFTE MED WORKSHOPEN
För att förverkliga mitt konstprojekt ”Industri-Ekologi-Konst” ska en konstgjord botanisk trädgård tillverkas som en del av min installation. Denna botaniska trädgård ska vara gjord av metalliska material. När jag planerade fick jag idén att denna botaniska trädgård kan göras i samarbete med människor i Stockholm. Jag tror att den botaniska trädgården kan bli mera intressant om plantorna är gjorda av olika personer eftersom de kan ta med sig sina egna idéer och visioner i arbetet.

VEM KAN VARA MED?
Både konstnärer och andra människor är välkomna att delta i denna workshop. På grund av säkerhetsaspekter är det inte lämpligt att små barn deltar.
Det kan ändå vara möjligt om deras föräldrar följer med dem och deltar tillsammans.

VAD SKA VI GÖRA?
Det vi gör i den här workshopen kan kallas hantverksarbete. Omkring 50 olika konstgjorda plantor eller växter ska tillverkas av ståltråd, metallplattor, plåt och stålull.
Allra först kommer jag att visa hur jag tänkt att tillverkningen kan gå till rent tekniskt. Därefter får varje deltagare självständigt göra ett exemplar av metallisk planta på sitt eget sätt inom temat ”Imaginär planta i din framtidsvision”. Varje växt bör bli omkring 20-40 cm lång eller hög. Varje växt kommer senare att ingå som en del i en hel trädgård tillsammans med växter gjorda av andra personer.

Deltagandet kostar ingenting och organisatören kommer att förbereda alla material som ska användas under workshopen.

Efter utställningen får deltagarna tillbaka sina plantor så att de kan behålla dem som ett minne av projektet.

Anmälan till Takashi Mitsui Phone: (September) 08-7022807 E-mail: takashimitsui@hotmail.com
eller Nationalgalleriet E-mail: info@petterhellsing.se

Mycket välkomna
Takashi Mitsui

Datum och plats för workshopen:
1:a veckan – Lördag 12 och Söndag 13 september 2009, kl 14 – 17
2:a veckan – Lördag 19 och Söndag 20 september 2009, kl 14 – 17

Plats:
NKF-Malongen, Nordiska gästateljén
Nytorget 15A
11641 Stockholm

 

Artist’s information Takashi Mitsui
I am living and working as visual artist in Cologne (Germany). Especially I am dealing with installations and objects. Mostly I plan my art projects involving several different works ordered under same common concepts. The expression forms, materials and techniques are very differently according to the contents of projects.
Perticularly I have been working with kinetic, optic and acoustic elements for my projects. Sometimes I use also video materials, however such works should be characterized not as “video art” or “media art”, but differently from them and I am dealing videos rather a kind of continuance of kinetic materials in the meaning of moving elements.

 
Sponsored by POLA Art Foundation

i samarbete med

NORDISKA KONSTFÖRBUNDET (NKF)

Observera speciella öppettider:
ti-fr 14-18, lö-sö 12-16

 


Skomakargatan 3, vid Stortorget i Gamla Stan.
Telefon: 08-20 60 94 / 411 55 75

 

Tillbaka till Startsidan