Staffan Schönberg/Kristina Thun
GRAFIK
16/4-1/5 2016

Schönberg och Thun på Nationalgalleriet 16/4 – 1/5

STAFFAN SCHÖNBERG
Staffan Schönberg är född 1966 i Östersund, Jämtland. Bosatt och verksam i Hackås 3 mil söder om Östersund. Utbildad på Östersunds konstskola 1994-96, Konstvetenskap B och Bildkunskap Mittuniversitetet. Han har mottagit flera stipendier, senast Annie Bergmans stipendium från Grafiska sällskapet. Han är representerad på flertalet kommuner och landsting, Statens konstråd och Jämtlands läns museum.

Staffan arbetar med grafik, främst Träsnitt, måleri och teckning. Han är intresserad av att skildra människor och naturen. Det Staffan kommer att visa på Nationalgalleriet är Färgträsnitt.

Motivering från Annie Bergmans stipendium:

"Med ett språk - nära det enkla och naiva – men alldeles eget har Staffan Schönberg något att säga till oss; Gestalten i bildens förgrund påminner oss om vår litenhet i det storslagna landskapet. Det är skuret i trä med värme och total uppriktighet."

KRISTINA THUN
Kristina Thun är född 1981 i Järnforsen, Småland. Bosatt och verksam i Borås.
Utbildad 2000-2012 på Kungliga Konsthögskolan (projektstudier i litografi), Hellidens grafikskola, Falkenbergs Konstskola, Konstskolan i Munka-Ljungby samt Hjo Konstskola. Hon har mottagit en rad stipendier, nu senast Karlskoga kommuns konststipendium 2015.
Hon är representerad på Moderna museet, Nationalmuseet, British museum m.fl. 2014 fick hon utmärkelsen The honourable mention by the jury på MiniPrint Finland.

Kristina arbetar med grafik, teckning och måleri. I den ordningen.
Hon arbetar otraditionellt genom att kombinera traditionell grafisk teknik med flera andra fria uttryck med ett konsekvent utförande.
Hon bjuder in betraktaren att ta del av hennes värld som innehåller både djupt allvar och underfundig humor. På ett scenografiskt sätt komponerar hon bilderna, man sitter som på parkett och föreställningen tar sin början.


Kristina Thun

Staffan Schönberg

Bilder från utställningen ...


(detalj)

VERNISSAGE LÖRDAG 16/4 12-16

 

Bilder från utställningen kommer ...

 

 


Skomakargatan 3, vid Stortorget i Gamla Stan.
Telefon: 08-20 60 94 / 411 55 75
nationalgalleriet.just.nu / info@nationalgalleriet.org

Öppettider

tors/fred 12-17
lörd/sön 12-16

 

Dela 

 

Tillbaka till Startsidan