Nadja von Bahr

29/8-13/9 2015

Nadja von Bahr är utbildad vid Högskolan för Fotografi (Akademin Valand) och arbetar främst med fotografi.
Nu återkommer hon på galleriet med bildserien The Quarry. Fotografierna rör sig någonstans mellan ögonblicksbilder som omskapats till subjektiva minnen, och arrangerade bilder påverkade av slumpen. De kan ses som ett drömlikt narrativ eller återskapade förnimmelser, och är personliga, men inte ämnade att vara dokumentära.
I många av bilderna kan man se ett spel mellan ljus och mörker, och färgskalan innehåller trots att den är dämpad, både varma och kalla toner.

quarry-/ substantiv /: 1.stenbrott, dagbrott 2. villebråd, byte. 3. informationskälla
quarry-/ verb /: 1. bryta (sten), gräva fram. 2. jaga. 3. forska, undersöka


Det nedlagda marmorbrottet har fyllts med vatten. Soliga dagar är vattnet kristallklart och man kan se olika platåer där man brutit marmor på botten. Mulna, stilla dagar speglar sig himlen i det klara vattnet, som istället för turkosblått ser ogenomträngligt svart ut. Reflexionerna skapar trompe-l'oeil effekter och om man inte ser upp kan man ta stenplatåerna under vattnet för golv och vattenytan för himmel. Den som dyker ner kan känna hur den skrovliga stenen känns mot fingertopparna. Nu är brottet tömt på vatten men det som fanns under ytan är inte blottat, utan kunde bara ses av den som dök med öppna ögon.


Bilder från utställningen ...


(detalj, Instagram)

Vernissage lördagen den 29 augusti kl. 12-16

Välkommen

 


Skomakargatan 3, vid Stortorget i Gamla Stan.
Telefon: 08-20 60 94 / 411 55 75
nationalgalleriet.just.nu / info@nationalgalleriet.org

Öppettider

tors/fred 12-17
lörd/sön 12-16

 

Dela 

 

Tillbaka till Startsidan