Lisa Larsdotter Peterson
Teckningar och tryck
27/8-11/9 2016

Teckningar och Tryck
Lisa Larsdotter Petersson
Nationalgalleriet 27/8 – 11/9 2016
Vernissage 27/8 12.00-16.00

Lisa Larsdotter Petersson är bild och scenkonstnär, baserad i Göteborg och Bohuslän. Under utställningen visar hon en mängd bilder framställda digitalt men med den tecknande handen som ledande verktyg. Teckningarna bjuder en fantasivärld där djur och figurer framställs som påtagliga och egensinniga individer, igenkännbara men också främmande. Bilderna, i färg och i gråskalor visas enskilt eller i ett myller som också kan ses som mönster, de är tryckta i varierade upplagor både på duk och papper. I galleriets lilla källarvåning visas bildinstallation av naturmaterial.

Bilderna har beskrivits som ”fantasifulla, rika på och öppna för associationer för iakttagare, kommentarer för natur, djur och miljö gärna med svart humor”.


Lisa Larsdotter Petersson är utbildad vid bland annat Hovedskous Målarskola i Göteborg jämte studier utomlands. Hon har exempelvis ställt ut på Galleri PS och Galleri Thomassen i Göteborg, Bohusgalleriet i Uddevalla, Konsthallen i Gislaved samt på Konsthallen i Kemijärvi, Finland och Ponderosa, Tyskland. Petersson är representerad genom Statens Konstråd, Göteborgs Stad och flertal andra kommuner i Sverige. Hon arbetar mycket med teckning men också med andra material som foto, video, skulptur samt utvidgat med scenkonst där hon driver egen festival med mera.

www.lisalarsdotterpetersson.se


Christmas freedom


Djur


What


Wolfsong

 

Bilder från utställningen ...

.. och du .. MISSA INTE KÄLLAREN ...

 


Skomakargatan 3, vid Stortorget i Gamla Stan.
Telefon: 08-20 60 94 / 411 55 75
nationalgalleriet.just.nu / info@nationalgalleriet.org

Öppettider

ons/fred 12-17
lörd/sön 12-16

 

Dela 

 

Tillbaka till Startsidan