Bengt Jahnsson-Wennberg
3 -9 maj

Lunch bakom horisonten

Bokrelease och utställning

 

Lunchen bakom horisonten

“Jag kommer ihåg min femårsdag. Jag blåste ut ljusen i tårtan där vi satt i trädgården runt ett uppdukat bord. Men jag måste ha blandat samman två minnen för jag fyller på vintern.
Jag frågade mamma. Hon mindes min femårsdag väl. Pappa hade hört henne prata i telefon med den man hon senare gifte om sig med.
Hon och pappa hade haft ett ordentligt meningsutbyte, men det minns jag inte alls. För vad gör man när omgivningen är tröttsam? Man riktar sin uppmärksamhet mot något roligare.”


Denna bok handlar om en uppväxt under vingarna på sjuttiotalistiskt frimodiga föräldrar. Vad svarar man när mamma säger att det är ens moraliska plikt att fuska med tågbiljetten?
Med tanke på miljön borde nämligen tågresor vara nästintill gratis. Eller när hon säger att det inte är traikfarligt att läsa Tranströmer samtidigt som man kör bil eftersom man uppfattar centrallyrik på annat sätt än vanlig text?

Och hur förhåller man sig till att pappas bekant vill få förbipasserande att bada i parkens fontän och erbjuder dem pengar för att hoppa i?


Lunch bakom horisonten behandlar den sortens frågor som många barn till fyrtiotalister grunnat över ända sedan slutet av sextiotalet.

Bengt Jahnsson-Wennberg växte upp i Stockholmsförorten Norsborg och på Östermalm i innerstan. Här utspelar sig också Lunch bakom horisonten.

VÄLKOMNA TILL

Bokförlaget Mormors
RELEASE

Torsdag 3 maj kl.17-21
uppläsning av Magnus Roosman

 

Utställningen pågår 3 - 9 maj


Bengt Jahnsson-Wennberg är född 1965, gick ut Konsthögskolan i Umeå 1993 och har sedan dess haft en rad utställningar i bl.a. Stockholm, Umeå, Göteborg och Kiel i Tyskland. I Stockholm har han separat ställt ut b.l.a. på Galleri Magnus Karlsson 1998, Krister Fahl 2000 & 2003 och på Galleri Hjärnstorm 2004 och april/maj 2005 på Botkyrka Konsthall.

Våren 2006 ställde han ut på Nationalgalleriet

Besök också konstnärens: www.jahnsson-wennberg.com

Hösten 2005 utkom han med teckningsboken Hur gick det här till på det nystartade Bokförlaget Mormor (www.forlaget-mormor.se). För vidare information kontakta gärna förlaget eller se dess hemsida.

Mer av Bengt Jahnsson-Wennberg på nätet:
* Galleri Hjärnstrom
* darwins.nu
* publikation.rollon.net


Skomakargatan 3, vid Stortorget i Gamla Stan.
Telefon: 08-20 60 94 / 411 55 75
Öppet: tors - fred 12-17.oo, lörd -sön 12-16.oo

Tillbaka till Startsidan