Julia Thorell & Anneli Furmark
Teckningar och måleri
21/9-6/10 20123

Anneli Furmark är konstnär och serieskapare. Hennes första serier publicerades i Galago. Den första egna serieboken ”Labyrinterna och andra serier” utkom 2002 och sedan dess har hon gett ut flera serieböcker både i Sverige och utomlands, och fått Seriefrämjandets ”Urhunden”-pris två gånger. Hennes senaste bok, den uppmärksammade ”Jordens Medelpunkt” (Kartago) kom 2012 och har just utkommit på franska. Anneli Furmark arbetar hela tiden parallellt med måleri och teckning och på Nationalgalleriet visar hon målningar på papper, ofta med nordliga landskap och byggnader som verkar lite överblivna.

Julia Thorell är serieskapare och illustratör. Hon debuterade med den uppmärksammade serieboken "Juni" förra året. Juni är nominerad till Urhunden 2013 för bästa svenska album. Hennes andra seriebok Fri kärlek, som är en fortsättning på Juni, kom i år. I sina serier undersöker hon fenomen som fri kärlek, fri uppfostran och moderna relationer. Hon är publicerad i tidningar som Dagens Nyheter, Rocky, Arbetaren och Galago. På Nationalgalleriet kommer färgtryck från serieböckerna att visas tillsammans med nya teckningar.

Furmark och Thorell visar nu tillsammans ny seriekonst på Nationalgalleriet. Det kommer att förekomma teckningar, grafik och måleri, ibland med text och ibland utan. Bilderna rör sig bland folk, föremål, fastigheter och fordon, ofta med influenser från varandras konstnärsskap. Det kommer att finnas böcker av båda konstnärerna till försäljning.

 

Några bilder från utställningen ...

Vernissage 21 september kl 12-16
Välkommen


 


Skomakargatan 3, vid Stortorget i Gamla Stan.
Telefon: 08-20 60 94 / 411 55 75
nationalgalleriet.just.nu / info@nationalgalleriet.org

Öppet
Lör-Sön 12-16
To-Fre 12-17

Dela 

 

Tillbaka till Startsidan