Grundat av han Josephzohn
På nätet sedan oktober 2005
Helt sponsor-  och annonsfritt.


BAOB
Det lilla lexikonet, med det stora innehållet
Bandy - det röda nystanets sport. 

 
Zaletaev, Konstantin "Kalle" (Kalle Zäta, Misha) (1969-2007), rysk bandyspelare, som spelade i Kalix. Den 19 maj 2007 hittades han död i en lägenhet i Krasnogorsk, en förort till Moskva. (Kuriren, extern länk)

Zaletaev blev "Kalle" med hela Kalix när han 1993 kom till dåvarande Kalix/Nyborg BK från ryska Zorkij. Enligt många samstämmiga Klaix-supportrar är Zalataev den störste mittfältsspelaren i klubbens historia där han i match efter match efter match under alla de tio år han var i Kalix totalt dominerade isen, oavsett motstånd.

Han var en unik bandyspelare med en unik blick för spelet. "Kalle" hade också ett makalöst tryck i sin skridskoåkning och ett fruktat skott. På toppen av sin karriär var Kalle Zäta den klasspelare alla lag i världen alltid drömmer om att ha i sin trupp. Han var under sina glans dagar i mitten av 1990-talet en av världens absolut bästa bandyspelare.
Zander
, Philip
, talangfull bandymålvakt från Vetlanda och Vetlanda BK. Philip Zander ingås 2011 i VBK:s talangtrupp.

 

20. PHILIP ZANDER

Målvakt 

Född: 4/4 1996.

Längd: 174 cm. Vikt: 58 kg.
 

Har en stor utveckling och vilja att bli bättre. Var förra säsongen målvakt i Smålands 15-årslag som spelade final i Svenska Spel Cup.

 Zinkensdamms IP
, Zinken, är en idrottsanläggning, vid Ringvägen på Söder i Stockholm. Den är mest känd för att vara hemmaarena för "Lilla Vetlandas" bandylag.

Zinken var huvudarena när Bandy-VM avgjordes i Sverige 2006, bl.a. spelades invigningsmatchen och finalen på denna då helt nyrenoverade anläggning. 

 

Zorkij,
HK Zorkij,
är en bandyklubb i Krasnogorsk i Ryssland, bildad 1961. Klubben vann World Cup 1990 och Europacupen 1992.

Zorkij är det ryska bandylaget som bandymetropolborna ogillar mest. Zorkij valde att möta Vetlanda BK i säsongens (2008) första träningsmatch, man valde dessutom att göra det när man själva inte gjort annat än att vara på is under en hel vecka medan VBK endast hade sporadiska besök på den vackra isytan. Sådana val straffar sig. Zorkijspelare kommer alltid att betraktas som fuskare i den småländska bandymetropolen.

Bandyåret 2003 var VBK i Krasnogorsk på träningsläger och mötte Zorkij och den första träningsmatchen av två slutade 3-3 ...
Läs mer

 

 

josephzohn | gås blogger