Grundat av han Josephzohn
På nätet sedan oktober 2005
Helt sponsor-  och annonsfritt.


BAOB
Det lilla lexikonet, med det stora innehållet

Bandy - det röda nystanets sport.

 
   
Uddamål
, att vinna med uddamål är betydligt bättre än att förlora med ett likadant. Inom bandyn är det stor skillnad mellan ett udda mål och ett uddamål!
Under isen
, en sportklyscha, "Vi var helt under isen ...", används när ett lag spelar klart under sin förmåga. Härstammar från SM-finalen 1949, då favorittippade Edsbyns IF förlorade finalen mot Nässjö IF. Denna finalmatch spelades på Perstorpsgölen, SM-gölen och Edsbyns alla spelare var helt under SM-gölens is denna bandyfinal. Efter denna final har Edsbyn fått is under skridskorna, medan Nässjö IF fullständigt hamnat under isen ...

Utslagna,
en skräckupplevelse. När bandyn går in i det slutliga slutspelet. Då kampen om SM-guldet börjar på allvar. Då är inte Vetlanda BK med längre. Vi är utslagna! Av IFK Motala! Det ofattbara inträffade. Det som inte kunde hända, hände med huvudet före ...
(Obs! Detta gäller endast säsongen 2005/06. Nästa säsong är en annan historia!)
Utslagsvasken;
Många har under årens lopp funderat över vart alla lag hamnar när dom blivit utslagna av VBK i bandyns slutspel och nu kan det avslöjas.
Dom spolas ut via utslagsvasken och sen är dom borta.

Redan under 1980-talet insåg klubben styrelse att detta måste vi hitta en varaktig lösning på och man konsulterade Lennart Samefors på kommunens Tekniska avdelning, som konstruerade denna speciella och unika vask på Tjustkulle och hans konstruktion har visat sig hålla i många år.

Hittills har hela det här systemet varit en välbevarad hemlighet, men via en säker källa kan BAOB nu avslöja det med ett bildbevis!

Förra året, säsongen 20076/07 var det "laget utan framgångar", som fick ta vägen via utslagsvasken ut. Ajö!Utvecklingslandslaget
, U-landslaget, "Förhoppningarnas landslag", "Team ICA", "visomvilltilla-landslaget", kärt lag har många namn och många äro namnen på det landslag, som helt är uppbyggt av kommande bandystjärnor. Utvecklingslandslaget leds för närvarande av Kjell Edberg. Bilden: Vetlandas BKs mittfältstalang Patrik "P-G" Gustavsson, allsvenskans bäste "P-G", tillhör säsongen 2005/06 detta lovande landslag.


 


Upplev bandy, en ny bandysajt, som drivs av bandyvännen och skribenten på SF/Bandy, Anders Söderman.

"Upplev Bandy är en ny mötesplats som fokuserar på upplevelsen av Sveriges mest underhållande sport — bandy. På Upplev Bandy hittar du berättelserna om människorna, arenorna och matcherna som formar bandysporten till vad den är och som gör bandyn unik. Däremot är Upplev Bandy inte en plats där du hittar de senaste nyheterna eller analyser från den färskaste omgången i Elitserien, avsikten är att vara mycket mer tidlös än så och att fokusera på den större bilden av hela bandysporten.

Upplev Bandy är det meningen att du ska kunna hitta berättelserna om eldsjälarna, om spelarna som bjuder publiken på det extra, om korven som är den bästa i Elitserien och vad man som ny besökare inte får missa när man ser en match på valfri bandyort i vårt avlånga land."

Upplev bandy (nytt fönster)


 Uppsala
...
du kanske säger Uppsala det är ****** stad, men då har du aldrig gått på stadens bandyarenor. Så skrev han den store Ulf Lundell redan på 1970-talet och det är en sanning som håller än idag. Uppsala är inte bara ett trist slott, en domkyrka, Pelle Svanslös och Anders Björck, nej nej och åter nej.

Uppsala - är  "bandy varje vinter sedan 1896". Idag är dock bandystaden Uppsala mest känt för att just här i Uppsala och på Studenternas spelades sedan 1990 SM-finalen i bandy. Men så förändrades saken radikalt nådens bandyår 2013 flyttades bandyfinalen till Friends Arena i Stockholm.

Men Uppsala har en betydligt längre och digrare bandyhistoria än att under en lång tid bara vara spelplatsen för årets idrottshändelse. Uppsalas bandyhistoria är lång och ärofylld, för att inte säga guldfylld. Många klassiska bandylag har bandymetropolen Uppsala som hemstad, IFK Uppsala, IF Vesta, GH Bandy, IF Vindhemspojkarna, Uppsala BoIS, Danmarks IF och den idag största bandyklubben IK Sirius.

"Uppsala - bandy varje vinter 1896. Sedan 1896." 

josephzohn | gås blogger